Restauratie - Herschuren

Hoe te werk

We maken de toplaag van de parketvloer vlak door het schuren van het oppervlak en we bereiden die voor op een nieuwe behandeling. Nadat een parket geschuurd is, moet deze steeds opnieuw behandeld worden. Een parket schuren en behandelen is een taak die door de vakman en die met kennis van zaken moet uitgevoerd worden.

Schuren kan nodig zijn:

  • Om een nieuwe parket, ofwel een bruut geplaatste parketvloer te schuren tot een vlak en uniform parket.
  • Om de schade aan een oude houten vloer herstellen na (water)schade, of parketdelen vervangen.
  • Om een bevuild, beschadigd of een verkleurde parket te schuren en te renoveren tot een frisse, nieuwe parketvloer.
  • Om een bestaande houten parket vloer er mooi en nieuw te laten uitzien of als u van kleur of afwerkingsmethode wil veranderen.

Maximale bescherming

Ook het behandelen van parket vergt kennis van afwerkingsproducten en behandelingstechnieken. Hou er altijd rekening mee dat ná het behandelen van de parket een droogperiode of uithardingsperiode voorzien wordt om maximale bescherming van de afwerkingsproducten toe te laten.

Evolutie in technieken

De laatste jaren zijn de behandelingstechnieken enorm geëvolueerd en we merken dat de kleurtrends maar blijven wijzigen. Mensen gaan dan ook veel sneller over tot een nieuwe schuurbeurt en herbehandeling van hun parket om hun woning aan te passen, wat ook resulteert in een eenvoudiger onderhoud van de geschuurde parket.

Voor wie interessant?

Een goed behandeld parket kan tegen een stootje. Toch kan het omwille van (water)schade, overmatige slijtage of gebruik van verkeerde onderhoudsproducten zodanig beschadigd raken dat schuren en herbehandelen, of renovatie zich opdringt.

U kunt elk parket schuren op voorwaarde dat er nog voldoende massief hout aanwezig is. Doorgaans is 3 mm hout voldoende. Bij fineervloeren is dat niet het geval en die zijn dan ook vaak niet meer te renoveren omdat je door de toplaag zou schuren.

Techniek

Om een parketvloer deskundig te schuren en renoveren is vaak jaren ervaring nodig en correct afgestelde machines om de soms zeven(!) stappen bij het schuren tot een goed einde te brengen. Eén zaak staat vast: heeft uw parket een herstelling of renovatie nodig, dan moet u die altijd uitvoeren voordat u van start gaat met het schuurwerk.

Stofarm schuren

We zijn in staat om uw parket stofvrij op te schuren. Hierdoor hebt u geen last van het schuurstof dat vrijkomt tijdens de verschillende stappen van het schuren. Dat is uiteraard een voordeel als u uw behangpapier nog maar pas hebt vernieuwd. Het stofvrij parketvloer schuren is ook gezonder voor de betrokkenen.

Ecologische oplossing

Parket herbehandelen of renoveren is een duurzame manier van omgaan met materialen. Andere vloerbedekkingen zult u bij beschadiging niet kunnen renoveren. Massief parket daarentegen kunt u verschillende keren schuren. Sommige massieve parketvloeren gaan tot 200 jaar en zelfs langer mee. Het is een heel duurzame vloerbedekking die bestaat uit natuurlijke grondstoffen die niet verloren gaan.

Contacteer ons

Showroom

Uw vloer is een belangrijk onderdeel van uw interieur. Steeds meer mensen kiezen voor parket in hun woning en dat is te begrijpen. Parket straalt gezelligheid en warmte uit, is stijlvol en tijdloos. Wij bieden u een brede waaier aan tal van soorten en afwerkingen. U bent van harte welkom om onze collectie parket en laminaat te komen bekijken in onze nieuwe ETC showroom te Wenduine.

Tot binnenkort!