Inspiratie

Traditioneel massief

Traditioneel massief parket is opgebouwd uit twee lagen: een ± 8 mm dik onderparket (of op platen) en een massief houten bovenlaag van 10 mm dik.

Eerst wordt de tussenvloer op de ondergrond gelijmd. Deze wordt dan al gelijk geschuurd. Daarna wordt het parket op de tussenvloer gelijmd en genageld. De nagelgaatjes worden gestopt, de gehele vloer wordt geschuurd, gepolijst en naar keuze afgewerkt.

Het resultaat is een schitterende afgewerkte parketvloer, volledig volgens uw keuze, die evenwel uitsluitend door een ervaren vakman gelegd kan worden.

Verouderd parket

Een plankenvloer creëert een sfeer van rust en kan door de combinatie van de juiste breedte met de juiste kleur een heel goede aanvulling zijn op uw huidige interieur. Een verouderde vloer wordt alleen maar mooier met de jaren. Hij ziet er immers nu al uit alsof hij daar al honderd jaar heeft gelegen! Geen groot onderhoud meer!

Een parketvloer wordt gemiddeld om de vijftien jaar opnieuw geschuurd aangezien de vloer dan sporen van slijtage vertonen. Om de perfecte uitstraling te behouden is het nodig uw parket opnieuw wat extra aandacht te geven. U zal zien, uw verouderde vloer ziet er mooier uit dan ooit tevoren!

Heeft u kinderen of huisdieren? Wat er ook gebeurt, een spelende hond, speelgoedautootjes of een naaldhakje, voor verouderd parket maakt het niet uit.

Meerlagig Parket

Meerlagig parket is een semi-massieve vloerbedekking, die bestaat meerdere lagen hout. De toplaag bestaat uit minimum 2,5 mm massief hout: eik of een ander edele houtsoort. Het uitzicht van meerlagig parket heeft dus exact dezelfde kleuren en afwerkingen als massief parket. Deze toplaag is gekleefd op een goedkopere laag houtvezel HDF plaat of blokplaten uit naaldhout.

De structuur van de meerlagen zorgt er tevens voor dat het parket stabieler is. Wij beschikken over verschillende houtsoorten en afwerkingen.

Voordelen

 • een echte houten vloer in huis
 • goedkoper dan 100% massief parket

Nadelen

 • beperkt opschuurbaar
 • vereist eveneens onderhoud (boenen, oliën, ...)

PVC/Vinyl

Met de jarenlange ervaring als vloerenspecialist, hebben wij er sinds kort een nieuwe categorie bij. PVC is 100% watervast en beter bestand tegen hevige temperatuur- en luchtvochtigheidsverschillen. Met een kras- en slijtvaste toplaag zijn de PVC vloeren ideaal voor een zorgeloos huishouden.

Voordelen

 • eenvoudig te plaatsen, dus ook voor doe-het-zelvers
 • nauwelijks verkleurend
 • onderhoudsarm en gebruiksklaar
 • harde vloer
 • goedkoop

Nadelen

 • beperkte levensduur (15-20 jaar, afhankelijk van gebruiksintensiteit en garantie)
 • schuren, zoals bij parket, is niet mogelijk.

Contacteer ons

Showroom

Uw vloer is een belangrijk onderdeel van uw interieur. Steeds meer mensen kiezen voor parket in hun woning en dat is te begrijpen. Parket straalt gezelligheid en warmte uit, is stijlvol en tijdloos. Wij bieden u een brede waaier aan tal van soorten en afwerkingen. U bent van harte welkom om onze collectie parket en laminaat te komen bekijken in onze nieuwe ETC showroom te Wenduine.

Tot binnenkort!